Haberler / Faaliyetler
Ahmet Hamdi TANPINAR Beş Şehir Kitabının Tahlili

HUKAD Gençlik Komisyonu #HukadGençlikOkuyor projeSİ kapsamında Ahmet Hamdi Tanpınar’ın önemli eserlerinden Beş Şehir kitabının tahlilini Dernek Binasında Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Meryem DÖNMEZ, Öğretim Görevlisi Ceren KAYA ve kitabı okuyan Gençlik Komisyonu öğrencileriyle gerçekleştirdiler.

02.10.2019
HUKAD Gençlik Komsiyonu Piknikte Buluştu

Hukukçu Kadınlar Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Gençlik Komisyonu ile eğitim yılına veda pikniğinde buluştu.

29.06.2019
Hukukçu Kadınlar Derneği II. Olağan Genel Kurul Toplantısı

Hukukçu Kadınlar Derneği (HUKAD)’ın II. Olağan Genel Kurul toplantısı Dernek Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi. Dernek Başkanımız Av. Figen ŞAŞTIM’ın açılış konuşmasının ardından Dernek Faaliyet Raporu okundu; Denetim Raporu okundu. Üyeler Faaliyet ve Denetim raporunu değerlendirip Yönetimi ibra etti. Seçimin ardından dilek ve temenniler kısmında üyeler Dernek çalışmaları hakkında görüş ve tekliflerini paylaştılar.

30.04.2019
HUKAD Ankara temsilciliği Mukayeseli Aile Hukuku Semineri

İstanbul’da ilki gerçekleştirilen Mukayeseli Aile Hukuku seminerinin ikincisi HUKAD’ın Ankara'daki üye meslektaşlarına yönelik 10 haftalık sertifikalı eğitim programı ile gerçekleştirildi.

27.03.2019
Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Başkan vekili Av. Mehmet Uçum ile istişare toplantısı

Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Başkan vekili Av. Mehmet Uçum’un Başkanlığında Çankaya köşkünde Hukuk Dernekleri Başkan ve temsilcileri istişare toplantısında bir araya geldi. Toplantıya katılan Dernek Başkanımız Av. Figen ŞAŞTIM ve Yönetim Kurulu Üyesi Av. Serpil Penez ŞAHİN hukuk sistemimizde mevzuat ve uygulamadan kaynaklanan sorun ve çözüm tekliflerini şifahi ve yazılı Rapor olarak ilettiler.

06.03.2019
HUKAD Türk Hukuk Tarihi Okumaları/ Gezi Programı

HUKAD Gençlik Komisyonumuza yönelik gerçekleştirdiğimiz Türk Hukuk Tarihi Okumaları/ Gezi Programı kapsamında Başkan Yardımcımız Av. Fatma ÇINAR tarafından “1960 İhtilali ve Yassıada Yargılamaları” konulu sunum yapıldı. Daha sonra Yassıada Yargılamaları sonucu idam edilen merhum Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan’ın Anıt Mezarları ziyaret edildi.

25.02.2019
HUKAD Ankara Temsilciliği Mukayeseli Aile Hukuku Dersleri

Istanbul Ensar Vakfı Genel Merkezinde Ayşe Ulya Özek hocamız tarafından gerçekleştirilen Mukayeseli Aile Hukuku derslerinde Türk Medeni Kanunu evlenme, boşanma, mal rejimi, nafaka ve miras sistemleri işlendi.

09.03.2020
Dernek Üyelerimizle İstişare Toplantısı

Dernek üyelerimiz ve dayanışma içerisinde olunan Kadın STK Başkanlarımızla yemekli istişare toplantısında bir araya gelindi. Hukukçu Kadınlar Platformu olarak kurulup, daha sonra dernekleşen Hukukçu Kadınlar Derneği’nin daha etkin ve verimli çalışabilmesi adına yapılması planlanan projelerden bahsedildi, üyelerin fikir ve teklifleri dinlendi. Kadın Sivil Toplum Kuruluşları ile müşterek çalışmaların yapılması hususunda kararlar alındı.

10.02.2019
Gündem Buluşmaları Nafaka Düzenlemesi Çalıştayı

Aile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı kamuoyunda uzun süredir tartışma konusu olan Nafaka Düzenlemesi konusunda Sivil Toplum Kuruluşlarıyla müşterek bir toplantı düzenledi.

10.10.2018
HUKAD Gençlik Komisyonu ile Kahvaltılı İstişare

Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri Dernek Başkanı Av.Figen ŞAŞTIM Başkanlığında Dernek Gençlik Komisyonu ile kahvaltılı istişare toplantısında bir araya geldi.

24.11.2018