Haberler / Faaliyetler
28 Şubat Darbesinin 25. yılında Fatih Belediye Başkanına ziyaret

"28 Şubat mağdurlarından biri de Hukukçu Kadınlar Derneği Başkanı Avukat Figen Şaştım. Böyle anlamlı bir günde o kara günlere dair yaşanılanları, hatıraları konuştuk. Ziyaretinden dolayı teşekkür ederim."

15.04.2022
Türkiye’deki Darbeler, Hak İhlalleri,Çözüm Teklifleri

Türkiye’deki Darbeler, Hak İhlalleri,Çözüm Teklifleri

27.02.2022
İstanbul 2 Nolu Baromuzun Adli Yıl Açılış Programı

İstanbul 2 nolu Baromuzun Adli yıl açılış programı Bağlarbaşı Kültür merkezinde gerçekleştirildi. Programa Derneğimizi temsilen Başkanımız Av. Figen Şaştım ve Üyelerimiz iştirak etti.

18.09.2021
İsmet Özel’le Kitap Tahlili Çalışması

Dernek Yönetim Kurulu üyeleri HUKAD Gençlik Komisyonu üyeleriyle kıymetli şair/yazar İsmet Özel’i Üç Zor Mesele kitabının tahlili vesilesiyle İstiklal Marşı Derneği'nde ziyaret etti.

07.03.2020
Kahvaltılı İstişare Toplantısı

Dernek Yönetim Kurulu HUKAD Gençlik Komisyonuyla kahvaltılı istişare toplantısında bir araya geldi. Gençlik Komisyonuna yönelik çalışmalar konusunda fikir alışverişinde bulundu.

07.03.2020
28 Şubattan Günümüze Hak İhlalleri Ve Çözüm Arayışları Paneli

Panelimiz, 28 Şubat döneminde hak ihlallerine maruz kalan ve hakları henüz iade edilmeyen başörtülü kadınların konuşmalarına yer verilen Slayt gösterimiyle başladı.

27.02.2020
Av. Muharrem Balcı ile Konferans

Hukukçu Kadınlar Derneği İnsan Hakları Komisyonu olarak Av.Muharrem Balcı ile "Hak, Adalet, Özgürlük ve Meşruiyet Kavramları" üzerine düzenlediğimiz konferansta Üstadımızın kavram tahlilleri,hukuki birikimi ve tecrübelerinden değerli katılımcılarımızla birlikte istifade edildi.

11.12.2019
Sezai KARAKOÇ “İnsanlığın Dirilişi” Kitap Tahlili

HUKAD Gençlik Komisyonu #HukadGençlikOkuyor projesi kapsamında Üstad Sezai Karakoç'un İnsanlığın Dirilişi kitabını Üstadın yakın dostu şair, yazar Osman Sarı hocamızla tahlil ettiler. Hocamız Diriliş felsefesinden, millet olmaya kadar geniş bir yelpazede gençlere kıymetli tecrübelerini aktardı.

11.11.2019
MECELLE Okumaları Seminer Programı

HUKAD Gençlik Komisyonumuzun Hukuk Fakültesi öğrencilerine yönelik düzenlediği “Mecelle Okumaları” seminer çalışması devam ediyor. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi akademisyenlerinden Doç.Dr. Abdurrahman Savaş’ın verdiği derslerde Osmanlı Hukuku yazılı metinlerinden Mecelle’nin bir kısım maddeleri, Türk Medeni Hukuku ve Roma hukukuyla karşılaştırılarak anlatılıyor.

24.10.2019
HUKAD Gençlik Adliye Ziyareti

HUKAD Gençlik Kültür Sanat Komisyonu İstanbul Anadolu Adliyesi Başsavcısı Sn.İsmail Uçar beyefendiyi makamında ziyaret etti. Gençlik Komisyonundaki öğrenciler Sn.Savcının hoş sohbeti eşliğinde ağırlanıp; Savcılık mesleği hakkında bilgi aldılar. Adliye çalışanı görevli Adliyenin yapısı ve kuruluşu hakkında öğrencilere sunum yaptı. Duruşmaya katılarak ilk duruşma deneyimlerini yaşadılar.

11.10.2019