Haberler / Faaliyetler
2. Avrasya Hukuk Kurultayı

Avrasya bölgesinde bulunan ülkeler arasındaki hukuki dayanışmayı ve iş birliğini artırmak amacıyla 16-19 Aralık 2018 tarihlerinde Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de 2.Avrasya Hukuk Kurultayı düzenlendi.

16.12.2018
Çocuklara Yönelik Cinsel İstismarın Önlenmesi İstişare Toplantısı

HUKAD organizasyonunda İstanbul'daki Kadın STK'ları Eylül ve Leyla isimli çocukların hunharca öldürülmesi sonrasında Çocuklara yönelik cinsel istismar ve şiddet konusunda istişare toplantısında bir araya geldi. Toplantıda çocuk istismarı ve ihmali olaylarına yönelik hukuksal, psikolojik, sosyolojik ve eğitim alanlarında önleyici, koruyucu, onarıcı, caydırıcı, cezalandırıcı, çalışmaların mevzuat dayanağı oluşturularak bir an önce hayata geçirilmesi; medya ve basılı eserlerde teşhirci ve çocuk istismarı içeren öğelerin ayıklanması ve denetlenmesi için duyarlılık oluşturulması, RTÜK'ün etkin rol oynaması yönünde ortak bir Rapor hazırlanıp Hükümete sunulması hususunda karar alındı. Toplantı sonrasında STK’lar ortak Basın Bildirisi yayımladı.

05.07.2018
2018 Yılı HUKAD İftar Programı

18 Mayıs 2018 tarihinde HUKAD Yönetimi, Gençlik Komisyonu ve Üyelerimize yönelik Geleneksel iftar programımızı gerçekleştirdik.

18.05.2018
HUKAD Halime Uyulan ile Değerler Eğitimi Seminer Programı

HUKAD üyesi Avukatlara ve HUKAD Gençlik Komisyonuna yönelik eğitimci Halime Uyulan tarafından 6 aylık Değerler Eğitimi Seminer programı düzenlendi.

29.04.2018
HUKAD Yönetim Kurulu Üyeleri “VİCDAN KONVOYUNU” Yolcu Etti

Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri Suriye hapishanelerinde hukuka aykırı olarak tutulan ve işkence edilen kadınların serbest bırakılmaları için dünyaya bir çağrı olmak üzere ve zulme uğrayan tüm kadınların sesini duyurmak için yola çıkan Vicdan Konvoyunu yolcu etti, Basın açıklamasına katılım sağladı.

06.03.2018
Bir Kitap Bir Yazar - Yücel OĞURLU

Hukukçu Kadınlar Derneği olarak Bir Kitap Bir Yazar etkinliğinde Araştırmacı Yazar Yücel OĞURLU'yu ağırladık.

10.02.2018
HUKAD Gençlik Komisyonu Üyelerine Yönelik Mesleki Gelişim Toplantıları

Hukukçu Kadınlar Derneği olarak düzenlediğimiz istişare toplantılarında Hukuk Fakültesi öğrencileri ve kıymetli avukat dostlarımızla buluştuk. Öğrencilerimizin mesleğe yönelik sorularını, meraklarını, heyecanlarını; meslekte kıdemli avukat üstadlarımız ile birlikte değerlendirdik; bilgilendirmede bulunduk.

02.12.2017
Bir Kitap Bir Yazar - Yıldız RAMAZANOĞLU

Seri olarak düzenlemekte olduğumuz 1 Kitap 1 Yazar etkinliğimize 2 Aralık 2017'de Aralık ayı konuğumuz Yıldız Ramazanoğlu'nun katılımı ile başladık.

02.12.2017
HUKAD'ın İftar Programı

Hukukçu Kadınlar Derneği'nin gelenekselleşen iftar yemeğini Ak Parti Genel Başkan yardımcımız İstanbul Milletvekilimiz Dr. Ravza Kavakçı Kan hanımefendinin katılımıyla Kanlıca'da gerçekleştirdik.

17.06.2017
Darbeye Karşı Türkiye Hukuk Platformunun Basın Açıklaması

Hukukçu Kadınlar Derneği olarak üyesi olduğumuz Türkiye Hukuk Platformunun 10 İl’de düzenlediği ”Darbeye Karşı Hukuk” Basın Açıklamasına katıldık. 14 Temmuz’da Ankara Adliyesi önünde gerçekleştirilen açıklama ile 15 Temmuz Darbe teşebbüsünü kınayan açıklamalar yapıldı.

20.07.2016