28 Şubattan Günümüze Hak İhlalleri Ve Çözüm Arayışları Paneli

Panelimiz, 28 Şubat döneminde hak ihlallerine maruz kalan ve hakları henüz iade edilmeyen başörtülü kadınların konuşmalarına yer verilen Slayt gösterimiyle başladı.

Panel Dernek Başkanımız Av. Figen Şaştım moderatörlüğünde panelistlerimiz Avukat Cüneyt Toraman, Gazeteci Yazar Selahaddin Çakırgil, Avukat Mustafa Doğan İnal, Gazeteci Yazar Emeti Saruhan, Dr. Öğr. Üyesi Deniz Işıker Bedir’in sunumlarıyla gerçekleştirildi.

Panelistler konuşmalarında 28 Şubat Darbe dönemine dair maruz kaldıkları ve şahit oldukları kişisel deneyimlerini; darbeye destek veren siyaset, iş dünyası, medya vb. vesayet odaklarını, darbenin uluslararası boyutunu; darbenin kararttığı hayatlarda oluşturduğu psikolojik travmaları ve süreçte yaşanan, hala devam eden hak ihlalleri ve çözüm önerilerini dile getirdiler.

Panel, dönemin hak ihlallerine maruz kalmış katılımcılarımızın soruları ve panelistlerin cevaplarıyla tamamlandı. Programın sonunda günün hatırasına derneğimiz adına konuşmacılarımıza plaket takdim edildi.