Uluslararası Darbe İle Mücadele/15 Temmuz Sempozyumu

Hukukçu Kadınlar Derneği, Uluslararası Hukukçular Birliği, Türkiye Hukuk Platformu, Anayasa Hukukçuları Derneği, Türkiye Adalet Akademisi ve İstanbul Üniversitesi ortaklığında 16 Temmuz 2018 tarihinde “Darbe ile Mücadele Sempozyumu” gerçekleştirildi.

Sempozyumda Darbe girişimlerinin başarılı ya da başarısız olma sebepleri, darbelerin arkasındaki dış siyasi etkiler, İslam dünyasında demokrasi umutları ve darbeler, darbe tasarımında rol oynayan aktörler, darbesiz bir gelecek için darbe yargılamaları ve darbe dinamiklerinin ortadan kaldırılması” ana başlıkları değerlendirildi.

Sempozyumda Dernek Başkanımız Av. Figen ŞAŞTIM “28 Şubat Post Modern Darbesinin Türkiye’de gerçekleştirilen Darbe ya da Darbe teşebbüsleriyle Ortak Özellikleri” başlıklı bir tebliğ sundu. Bu tebliğ ve sempozyum da sunulan diğer tebliğ ve sunumlar kitaplaştırıldı.