Hukuk Öğrencileri ile Ankara Gezisi

HUKAD Gençlik Komisyonu Dernek Başkanı Av. Figen ŞAŞTIM’ın organizasyonu, Y.K.Üyeleri Av.Fatma ÇINAR ve Serpil Penez ŞAHİN’ de katılımlarıyla Hukuk Tarihi Okumaları ve Gezi Projesi kapsamında Ankara’da 15 Temmuz Darbe Teşebbüsünün yansımalarını görmek için ziyaretlerde bulundular.

Hukukçu Kadınlar Derneği Gençlik Komisyonuna yönelik gerçekleştirilen Hukuk Tarihi Okumaları ve Gezi Projesiyle gençlerin yakın tarihi bilen ve ondan dersler çıkartan hukukçular olarak yetişmesi için Darbeler Tarihi dersleri yapıldı.  Derslerin ardından Projenin gezi kısmına geçilerek 15 Temmuz Darbe Teşebbüsü ve sonrasında bu kalkışmanın Yargı Kurumları ve Meclisteki etkilerini, yapılan mücadeleyi yerinde göstermek ve anlatmak maksadıyla Ankara’da ziyaretlerde bulunuldu.

Ankara’da ilk ziyaret Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içindeki 15 Temmuz Anıtına gerçekleştirildi. Bu ziyaret esnasında Ankara’da darbecilerin millete yönelik ihaneti ve şehadete yürüyen kahraman milletimizin çocukları anlatıldı.

Anayasa Mahkemesi ziyaretinde Başkan Prof. Dr. Zühtü ARSLAN ve Üye Rıdvan GÜLEÇ heyetimizi kabul etti. Prof. Dr. Arslan ve Güleç 15 Temmuz Darbe teşebbüsüne yönelik mahkemenin duruşu hakkında gençlerimizi bilgilendirirken Anayasa Mahkemesinin görev, yetki ve kişisel birikimlerini aktardılar.

Hakimler Savcılar Kurulu ziyaretinde HSK üyeleri Prof. Dr. Ali Cengiz KÖSEOĞLU ve Hüseyin ŞAHİN ile görüşüldü. HSK üyeleri 15 Temmuz darbe teşebbüsü karşısında ilk günden itibaren yargının dik duruşu, verdiği mücadele ve kazanımlara dikkat çeken konuşmalar yaptılar.

Dernek Başkanı, YK. üyeleri ve Gençlik Komisyonu üyeleri son ziyaretlerini darbe teşebbüsünün hem fiziki hem de mental olarak en büyük izlerini taşıyan TBMM’yi ziyaret ederek gerçekleştirdiler. TBMM ziyaretinde Heyeti Meclis Başkanı Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP kabul etti. Başkan Şentop’un Meclis tarihi ve Türkiye’deki darbeler tarihine yönelik anlatımlarının ardından Heyet 15 Temmuz’da bombalanan şeref salonunu gezdiler.

Ankara gezisi Danıştay ziyareti, yargı mensuplarıyla yenilen akşam yemeği ve sembol mekanların ziyareti ile sona erdi.

Habere Ait Resimleri Görmek İçin Tıklayınız