İsrail’in Kudüs’ü Başkent İlan Etmesi

7 Aralık 2017 tarihinde Hukukçu Kadınlar Derneği’nin de aralarında bulunduğu hukuk alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları olarak İsrail’in Doğu Kudüs’ü Başkent olarak ilan etmesini, ABD’nin bu kararı desteklemesini ve gözaltına alınan meslektaşlarımıza yapılan kötü muameleyi kınamak için basın açıklaması düzenledik.

Basın açıklamasında Dernek Başkanları söz alarak İsrail’in Kudüs’ün uluslararası hukuk nezdindeki statüsünü değiştirecek nitelikteki tasarrufu ve ABD’nin desteği kınandı. Aktivist Meslektaşlarımız Av. Halid Zeberka, Av. Faris Sabbah ve Av. Iyad Misk’in İsrail tarafından haksız gözaltına alınmış olmasının öncelikle adil yargılanma hakkı olmak üzere insan hakları hukukuna aykırılık teşkil ettiği beyan edildi.