Cumhuriyet Gazetesinden HUKAD Başkanına çirkin saldırı.

HUKAD olarak İstanbul Sözleşmesinin feshinin İptaline dair Danıştayda Cumhurbaşkanlığı aleyhine Meral Akşener, Gelecek Partisi, Türkiye Barolar Birliği, Türk Tabipler Birliği, İstanbul Barosu, Ankara Barosu, Yargıçlar Sendikası, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Mor Çatı ve Kamu Emekçileri Sendikasının açtığı 10 davada Cumhurbaşkanımızın yanında dosyalara müdahil olarak katıldık.

Cumhuriyet Gazetesi ve bağlı yayın organları Dernek Başkanımız Av. Figen Şaştım’ı karikatürize edip Başkanımıza ve üyelerimize hakaret içeren bir haber yaptı.

Haberde Cumhuriyet Gazetesi İmam Hatipli olmak suç ve çirkin bir nitelikmiş  gibi ayrımcı ve nefret suçu içeren bir üslübla Dernek Başkanımızı hedef alarak “İmam Hatipli Avukat” diye dalga geçerken; Kanun ile getirilmiş çoklu Baro sistemini de yasadışı ilan etti.

Cumhuriyet Gazetesi aleyhine Savcılığa suç duyurusunda bulunup Dernek Başkanımız Av. Figen Şaştım ve Hukukçu Kadınlar Derneği adına Ceza davası ve manevi tazminat davası dahil her türlü yasal yola müracaat edeceğiz.