15 Temmuz 2019 Basın Açıklaması

15 TEMMUZ MİLLETÇE VATANIMIZA, BAYRAĞIMIZA, İNANCIMIZA SAHİP ÇIKIŞIMIZIN DESTANI

Kanla, canla, aşkla yazılmış bir tarihtir 15 Temmuz.

Sinelerde şehadet aşkıyla, milletimizin zafere koştuğu, hainlerin ise ilelebet kaybedişinin tarihidir 15 Temmuz.

Vatan için atan yüreklerin; tanklar, F16’ lar ve kurşunlar karşısında siper olup eşsiz bir destan yazdığı tarihtir 15 Temmuz.

15 Temmuz 2016 Cuma akşamı FETÖ’nün silahlı kuvvetlerimiz içine gizlenmiş örgüt mensupları tarafından, milletimize ve devletimize yönelik hain darbe kalkışmasında bulunulmuştur. FETÖ/PDY’nin asker kılığına bürünmüş teröristlerinin darbe girişimi, Allah’ın yardımı, Türk halkının birlik ve beraberlik içerisindeki dayanışması, milletimizin ve devletimizin destanlaşan mücadelesi, 251 şehidimiz, sayısız gazilerimiz ve nice isimsiz kahramanlarımız ile engellenmiştir.

Ülkemizi karanlık günlere mahkûm etmek isteyen ve kirli emellere hizmet için çalışan FETÖ zihniyetine karşı milletimiz, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere ülkemizin dört bir yanında yekvücut olarak en başta milli iradeye, vatanına, bayrağına sahip çıkmak suretiyle bölünmez bütünlüğünü tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Bu oyun içerisindeki ana aktörler ve piyonları, silahsız olarak direnen yürekler karşısında adeta şaşkına dönmüştür. İlahi kudret gönüllerdeki vatan, millet, bayrak ve din aşkını alevlendirmiş, mermilere karşı cesur yürekleri siper etmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin gördüğü en hain darbe teşebbüsünde, Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve vatansever komutanların çağrısı ile Ömer Halis Demir ve isimsiz nice kahramanlar din, bayrak, vatan, millet ve devlet için bir an dahi düşünmeden şahadete yürümüştür. Bu sebeple biz, 15 Temmuz'u inancın, imanın, vatan sevgisinin tecessüm etmiş hali olarak anlamlandırıyoruz.

15 Temmuz hain darbe teşebbüsü bastırıldıktan sonra vatanını, milletini uluslararası şer odakları ile işbirliği yaparak yıkmaya teşebbüs eden FETÖ/PDY taşeronları devlet kurumlarından temizlenmeye başlanmıştır. Milletin ve Devletin hukukunun korunması, Şehit ve Gazilerimizin hesabının sorulması için darbecilerin yargılanması süreçleri başlatılmış, bu süreçte birçok dava karara bağlanmış, bir kısmında da karar aşamasına gelinmiştir.

Biz Hukukçu Kadınlar olarak 15 Temmuz hain darbe girişiminin püskürtülmesinde milletin her bir ferdi ile birlikte mücadele ettiğimiz gibi, 15 Temmuz sonrasında da şehit ve gazilerimizin haklarının korunması için açılan davaları yakından takip edip süreçlere dahil olduk ve son hainin yargılaması bitinceye kadar da bu davaların takipçisi olmaya devam edeceğiz. Zira, milletimizin ve bilhassa şehitlerimizin hukukunun korunması için üzerimize düşen her türlü vazifeyi yerine getirmeyi vatan uğruna canını ortaya koyan aziz milletimiz için bir borç bilip, mesleğimizin ve inancımızın bir gereği olarak görmekteyiz.

Hukukçu Kadınlar Derneği olarak anayasal düzene ve milli iradeye karşı girişilen her türlü darbeye karşı mücadeleyi vatani görev bildiğimizi beyan ederiz. 15 Temmuz 2016’da şehit olan 251 şehidimizi ve vatan uğruna canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor ve gazilerimize aziz milletimiz adına en kalbi duygularımızla şükranlarımızı iletiyoruz.

15.07.2019